All news

14 oktober 2022

Winst!
Fietsznfabriek
Haarlem

Haarlem krijgt er een nieuw hofje bij! Gemeente Haarlem schreef de tender uit voor de locatie van Fietsznfabriek gelegen aan de Oostvest. De ontwikkeling van circa 64 woningen, waarvan Er zijn 20 sociale woningen, 26 midden koop woningen en 18 vrije koop woningen, met een verdiepte parkeeroplossing. De Haarlemse ontwikkelaar EFY Group in samenwerking met het ontwerpteam Paul de Ruiter Architecten en LAP Landscape & Urban Design heeft de tender gewonnen.

Read more
22 juni 2022

Bouw van start!
Huis aan de Haven
Leeuwarden

Wethouder Evert Stellingwerf heeft samen met Kristiaan Capelle (directeur MWPO) en Bertil Poelman (directeur Reitsma Bouw) het startsein gegeven voor de bouw van Huis aan de Haven in de nieuwe wijk Middelsee in Leeuwarden. Dit gebeurde op woensdag 22 juni samen met de toekomstige bewoners en andere betrokkenen bij het project. Aansluitend was er een borrel in DOCKS voor alle genodigden.

Read more
28 april 2022

Gewonnen!
Lotus Middenblok
Nieuwegein

Nieuwegein gaat de voorgenomen woningbouwplannen voor het ‘Middenblok’ in Hoog Zandveld uitvoeren. Het uitwerkingsplan is vastgesteld en tegelijkertijd heeft de gemeente ontwikkelende bouwer Trebbe gekozen om het ontwerp verder uit te werken en het Middenblok te bouwen. Trebbe, dat een vestiging in Nieuwegein heeft, diende het winnende plan in voor het Middenblok met de titel ‘Lotus – Het Groene Collectief’: een leefomgeving waar groen en ontmoeten centraal staan. LAP Landscape & Urban Design en Klunder Architecten maakten het ontwerp.

Read more
31 maart 2022

Winst!
Gildenhof
Hanzebad Zwolle

Gildenhof is als winnaar uitgeroepen van de tender Hanzebadlocatie door de Gemeente Zwolle! In opdracht van Trebbe Wonen en Dura Vermeer als ontwikkelende partijen heeft de ontwerpcombinatie van LAP Landscape & Urban Design het masterplan en landschap en OZ Architecten de architectuur verzorgd. De uitvraag van de gemeente was om circa 200 duurzame huur- en koopwoningen te realiseren in het plangebied.

Read more
30 maart 2022

Winnaar
Het wEiland
De Tippe Zwolle

Het wEiland is uitgeroepen door de gemeente Zwolle tot winnaar van de tender Het Poldergrid H5-6 De Tippe in de wijk Stadshagen. De tender is gegund aan ontwikkelaar Janssen de Jong Projectontwikkeling in samenwerking met het ontwerpteam Klunder Architecten en LAP Landscape & Urban Design. De locatie ligt aan de rand van de wijk, grenzend aan het Weidepark, het buurtpark van De Tippe. Het wEiland maakt een ensemble van wonen aan het water, met een hoge ambitie op collectiviteit, duurzaamheid en natuur inclusiviteit.

Read more
19 februari 2022

Opening
Beweegroutes
Ridderkerk Gezond

Afgelopen zaterdag 19 februari was de officiële opening van de nieuwe looproutes in Ridderkerk. Om 11.00 uur werd er verzameld bij het startpunt van nieuwe 15 kilometerroute. Het startpunt is de parkeerplaats bij restaurant de Pannekoe in het Oosterpark.

Read more
18 februari 2022

Gewonnen!
Boskamers
Meerstad Groningen

Bureau Meerstad heeft de eerste plaats vergeven aan ons team Meerbos! In opdracht van Bemog als ontwikkelende partij en in samenwerking met MIX architectuur heeft LAP Landscape & Urban Design deze pitch gewonnen. In de wijk De Zeilen, een woongebied met een verrassende invulling en een uitgesproken architectuur, waarbij binnen de Boskamers wordt geleefd.

Read more
09 september 2021

Getekend!
Mauritsstraat
Zaandam

Het college en Borghese Real Estate hebben op 9 september een Anterieure Overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 140 woningen aan de Mauritsstraat. Wethouder MAAK.Zaanstad Hans Krieger: “Dit deel van de stad verandert in een levendige wijk met veel aandacht voor groen, een verzorgde openbare ruimte en de benodigde voorzieningen. Ik ben ontzettend trots dat het centrum van Zaandam door deze metamorfose een impuls krijgt.”

Read more
31 augustus 2021

Transformeren!
Rive Tower
Het Nieuwe Rivium

Er wordt al hard gewerkt aan de transformatie van het voormalige kantoorgebouw op Het Nieuwe Rivium in Capelle aan de IJssel. Op het perceel staan twee (kantoor)gebouwen. De achterste, Rive Tower I, wordt getransformeerd naar 84 appartementen. Het gebouw voor op het kavel zal op termijn worden gesloopt waarna een nieuw woongebouw zal worden gebouwd.

Read more
04 augustus 2021

Gewonnen!
Neerlanden II
Maarheeze

De gemeente Cranendonck heeft op 4 augustus 2021 de aanbesteding van De Neerlanden II in Maarheeze gegund aan Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Het winnende plan is vormgegeven door Quadrant Architecten en LAP Landscape & Urban Design. Het plan bevat 94 woningen, van sociale huur tot vrijstaande, luxe zelfbouw. Er is hoog ingezet op duurzaamheid op energetisch, milieutechnisch, sociaal-maatschappelijk en ecologisch vlak.

Read more
18 juni 2021

Groen woonhof
Nieuwenhoorn
Hellevoetsluis

Na de succesvolle verkoop van deze zomer kijken wij uit naar de realisatie, die na het vaststellen van het bestemmingsplan naar verwachting eind 2021 start met de sloop van de bestaande garage. LAP Landscape & Urban Design heeft het inrichtingsplan van de openbare ruimte ontworpen. Wij kozen hiervoor om een vergroening te maken en veilige haven voor spelende kinderen.

Read more
12 juni 2021

Start Heien!
Wervenkade
Dordrecht

Het is zover! De bouw van Wervenkade is op 12 juni 2021 van start gegaan met het aanbrengen van de funderingspalen voor het project. De komende weken is de aannemer bezig om de palen met een lengte van ca 30 m in de grond te heien. Een feestelijke start werd op gepaste wijze online, vanwege COVID-19 georganiseerd door ontwikkelaar Bemog. Wij kunnen niet wachten tot de daktuin aan de beurt is om te bouwen.

Read more
23 juni 2021

Getekend!
Intentieovereenkomst
Klaaswaal

Op 23 juni tekenden wethouder Piet van Leenen en ontwikkelcombinatie Novaform Vastgoedontwikkelaars West B.V. - Gebr. Hooghwerff B.V. de plannen voor de bouw van 120 woningen in Klaaswaal-Zuid. Bij de ondertekening waren ook de leden van de inwonerswerkgroep Wonen en Voorzieningen aanwezig.

Read more
15 april 2021

Inrichtingsplan
Fazantenlaan
Oostvoorne

Een landschapsplan en inrichtingsplan voor de inbreidingslocatie tussen de Fazantenlaan, Patrijzenlaan en Van der Meerweg in Oostvoorne, gemeente Westvoorne! Het gaat hier om een woningbouwlocatie vlakbij de duinen van Voorne Putten. Het idee is om een natuurlijke landschappelijke woonkwaliteit te maken passend bij de locatie, met klimaat adaptieve maatregelen. Een nieuwe buurt die klaar is voor de toekomst!

Read more
14 Maart 2021

Bouwen!
Bethelpark
Delft

Wethouders, Borghese, Van Wijnen hebben de bouw van 351 woningen in Bethelpark officieel ingeluid door het plaatsen van een tijdscapsule in de grond. Dit moment op gepaste afstand gevierd. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling: “Voor de gemeente is dit een mooie nieuwe plek in Delft. En ook nog eens een mooie en slim ingerichte openbare ruimte, met ecologie in de stad en ruimte voor ontmoeting!”

Read more
08 maart 2021

Gewonnen!
Slimme Stegen
Velsen

In opdracht van en in samenwerking met De Bie Groen hebben we de aanbesteding voor het project ‘Slimme Stegen’ gewonnen. De achterpaden bij verschillende wooncomplexen van woningcorporatie Velison Wonen te Velsen worden met dit nieuwe plan toekomstbestendig gemaakt.

Read more
16 februari 2021

Initiatief
Fruit Your World!
Haarlemmermeer

LAPLAB en AW groep hebben de handen ineengeslagen voor het initiatief Fruit Your World, een intitiatief om (fruit)bomen te planten in de Haarlemmermeer en daarbuiten. Samen met Fruit Your World zorgen we voor een positieve impact op milieu en samenleving door de verbinding met fruit!

Read more
11 Januari 2021

Gewonnen!
Leeuwesteyn
Utrecht

De gemeente Utrecht heeft in januari 2021 de aanbesteding van Leeuwesteyn Bouwveld 14a te Utrecht gegund aan de ontwikkelende bouwer Trebbe. Het winnende plan 'De Kroon op Leeuwesteyn' is vormgegeven door Van den Berg Architecten en LAP Landscape & Urban Design. Het plan bestaat ui circa 70 duurzame huur- en koopwoningen, waarvan 45 in het middenhuursegment. Er is ingezet op Utrechtse architectuur in combinatie met een groene binnenwereld.

Read more
16 December 2020

Start bouw
Oostzijderpark
Zaandam

Half December 2020 gaf de ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur) het officiële startschot voor de bouw, met de eerste damwand van Oostzijderpark. In het afgelopen jaar lag het terrein al in voorbereiding en werd het kruispunt aangelegd.

Read more
13 November 2020

Win! Win! Win!
De Heemtuinen
Vlaardingen

De gemeente Vlaardingen heeft in november 2020 de aanbesteding van De Frank van Borselenstraat in de Westwijk gegund aan de ontwikkelcombinatie Timpaan B.V. en Heembouw. Het winnende plan is vormgegeven door KAW Architecten en LAP Landscape & Urban Design. Het plan bevat 101 appartementen en 78 eengezinswoningen. Er is ingezet op een zeer klimaatadaptief plan met een centrale groene vallei en pergola als duurzaamheidsfeature. 

Read more
02 November 2020

Realisatie
Kerkstraat
Hendrik-Ido-Ambacht

De resultaten worden nu echt zichtbaar van de herinrichting van de Ambachtse Kerkstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. LAP Landscape & Urban Design heeft in samenwerking met de gemeente, MWVD en HGCA het ontwerp verzorgd. De huidige betontegels zijn nu vervangen voor ambachtelijke gebakken klinkers. Zo krijgt de straat een passend karakter bij de historische omgeving van het Havenhoofd en het Kerkplein en een warmere uitstraling.  

Read more
05 Oktober 2020

Start bouw
Campus Delta
Capelle a/d IJssel

De werkzaamheden van de bouw zijn gestart voor Campus Delta. Door Campus Offices is LAP Landscape & Urban Design gevraagd om het landschap te ontwerpen van de kantoorgebouwen Rietbaan 2-12 te Capelle aan den IJssel. Campus Offices transformeert de kantoren naar een moderne campus met verschillende werkplekken voor start-ups en scale-ups. Het idee is om werk- en ontmoetingsplekken te combineren. De buitenruimte is de verbinding tussen de verschillende gebouwen. 

Read more
16 september 2020

Gewonnen!
De Weijert Noord
groningen

De gemeente Groningen heeft de aanbesteding van De Weijert Noord gegund aan de ontwikkelende bouwer Trebbe. Van woonblokken naar eigentijdse woningen die door de opzet van de hoven voor verbinding in de wijk kunnen zorgen. Een wijk waar een mix aan doelgroepen elkaar straks in de tuinen vindt.

Read more
23 april 2020

Bouw gestart!
Het Eiland Meerstad
Groningen

De bouwwerkzaamheden voor het eiland Meerstad zijn al volop bezig. Het eiland is al gemaakt en de contouren van de watervilla’s worden al zichtbaar.

Read more
20 april 2020

Klaar!
Rijswijk beweegt!
Rijswijk

Haal een frisse neus, maar doe dit wel verstandig, houd 1,5m afstand! Maar dit kan zeker met de hardlooproutes, die door heel Rijswijk heen lopen en alle parken en groen zones verbindt.

Read more
10 maart 2020

Gewonnen!
Hanzestad
Harderwijk

De gemeente Harderwijk heeft in maart 2020 de aanbesteding van Waterfront fase 3 gegund aan de ontwikkelcombinatie Trebbe en BPD Ontwikkeling. Het winnende plan is vormgegeven door Molenaar&Co en LAP Landscape & Urban Design. Het plan bevat 86 appartementen en 40 eengezinswoningen. Er is ingezet op nautische ornamentiek en het verhaal van Harderwijk als Hanzestad. 

Read more
19 Februari 2020

Win! prijsvraag
Valckensteyn
Pendrecht

Samen met Powerhouse Company heeft LAP Landscape & Urban Design de selectie gewonnen voor ‘Valckensteyn’ in Pendrecht Rotterdam. De opgave was uitgeschreven door Woonstad Rotterdam, voor een appartementencomplex van circa 80 middel dure vrije sector appartementen aan de Burghsluissingel.

Read more
17 februari 2020

Herinrichting
Kerkstraat
Hen-Ido-Ambacht

Op initiatief van de bewoners en in samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft LAP Landscape & Urban Design een nieuw ontwerp voor de Ambachtse Kerkstraat gemaakt samen met MWVD.

Read more
21 februari 2020

Bouwrijp maken
Landgoed Eendragt
Zevenhuizen

Het water komt weer terug in Landgoed De Eendragt. Na het positieve verloop van de verkoop van de vrijstaande villa’s in het Landgoed De Eendragt is het bouwrijp maken van start gegaan en krijgt het landschap vorm. De kassen zijn inmiddels verwijderd van de locatie en kranen draaien op volle toeren.

Read more
16 januari 2020

Feestelijke start
Hart van
Bodegraven

Op donderdagmiddag 16 januari 2020 is de oplevering van fase 1 van Hart van Bodegraven en de start bouw van fase 2 gevierd. Wethouder Kees Oskam en Esther Fleers, directeur van Heijmans, hebben samen een bord met fase 1 en 2 onthuld op de bouwplaats. De toekomstige bewoners konden onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennismaken.

Read more
16 december 2019

Bouwen maar!
LIDL Hoofdkantoor
Huizen

Medio 2020 gaat de aannemer van start met het nieuwe LIDL hoofdkantoor in Huizen, op dit moment wordt de ecologische en co2 arme parkeergarage al gebouwd, zo kan het binnenterrein worden vrijgemaakt. De auto’s zullen geparkeerd worden in de nieuwe parkeergarage. Dit voorkomt het al huidige parkeerprobleem.

Read more
29 november 2019

Start bouw feest
La Cour Cantina
Ede

Op vrijdag 29 november vierden we samen met alle kopers dat de bouw van La Cour Cantina is gestart. Wethouder De Pater van de gemeente Ede verrichtte de officiële handeling. Samen met de eerste kopers legde hij de laatste kanaalplaat van het gemeenschappelijke hof op de parkeergarage. Alle woningen zijn inmiddels verkocht met een diversiteit van doelgroepen, jong tot oud, die deze middag met elkaar kennismaakte.  Met het zonnetje erbij was het een geslaagde middag!

Read more
22 juli 2019

Gewonnen
De Kroon van Alphen
Alphen aan de Rijn

De gemeente heeft de vergunning verleend aan BEMOG Projektontwikkeling om hun plan voor het stadshart van Alphen aan den Rijn uit te gaan voeren. LAP Landscape & Urban Design zal het landschap inrichten. Om de ambitie van Alphen aan de Rijn in 2050 energieneutraal te zijn wordt er flink ingezet op een duurzaam woonproduct die ook tijdens het bouwen al minder milieu-impact zal opleveren.

Read more
17 juni 2019

Gewonnen
Stadswerven plot E
Dordrecht

Wat bijzonder is aan deze locatie is het wonen aan de rivier en het getijde park. Met alle dynamiek op het water, het lichtspel langs de rivier en de nabijheid van de binnenstad maakt het wonen en leven hier bijzonder.

Read more
15 februari 2019

Selectie gewonnen
Spoorpark
Mijdrecht

Het college van B&W van de gemeente De Ronde Venen heeft dinsdag 5 februari de aanbesteding van de Stationslocatie Mijdrecht gegund aan Team Spoorpark. Het winnende plan is vormgegeven door ontwerpcombinatie LAP Landscape & Urban Design, Het Ontwerpteam en de ontwikkelcombinatie Menhir Vastgoed en BPD Ontwikkeling. ’Spoorpark Mijdrecht’ heeft ingestoken op een hoog ambitieniveau op architectuur, landschap, milieu en duurzaamheid. 

Read more
17 november 2018

Werk in uitvoering
Hart van
Bodegraven

Hart van Bodegraven krijgt haar uitstraling! Het project van 55 grondgebonden woningen, waarvan 33 koop- en 22 huurwoningen, is volop in aanbouw. Het plan wordt ontwikkeld en gebouwd door Heijmans, Beauvastgoed is de belegger voor de huurwoningen. De casco’s zijn gestart na de bouwvak en nu zijn de metselaar hard aan het werk met de gevels. Met de rijke detaillering is dit een flinke klus, met nu al mooi resultaat!

Read more
10 oktober 2018

Start verkoop
Hart van
Bodegraven

De verkoop van de 33 woningen is gestart! Heijmans ontwikkelt hier in Hart van Bodegraven in totaal 29 appartementen en 55 grondgebonden woningen. LAP Landscape & Urban Design ontwierp stedenbouw, landschap en de architectuur.

Read more
18 september 2018

Lekker Bezig!
Beatrixpark
Schiedam

Hardlooprondje Lekker Bezig is aangelegd en officieel geopend in Beatrixpark Schiedam. Naast de twee en drie kilometer rondjes is er ook een 200m sprintbaan. Waar je jezelf kunt testen tegen de wereldtop.

Read more
5 juni 2018

Gewonnen
Bethelpark
Delft

Powerhouse Company en LAP Landscape & Urban Design hebben de opdracht gewonnen om het Bethelterrein in Delft te transformeren tot een aantrekkelijk gemengde woonbuurt.

Read more
8 februari 2018

Gewonnen
As met Allure
Weesp

LAP Landscape & Urban Design wint met De Bie Wegenbouw uit Velserbroek de opdracht om de As met Allure aan te leggen in Weesp. Het project betreft een herinrichting van 50 km/uur naar 30 km/uur en ondergronds het vervangen van het gecombineerde rioolstelsel door een gescheiden rioolstelsel. De uitvoering start zomer 2018.

Read more
8 november 2017

Akkoord
dorpsbouwmeester
Bodegraven

Dorpsbouwmeester Bodegraven geeft groen licht voor ontwikkeling ‘Hart van Bodegraven’. LAP Landscape & Urban Design ontwierp de architectuur als integraal onderdeel van de stedenbouw en het landschapsontwerp.

Read more
5 juli 2017

Duurzaamheidsvisie
Bangert Oostenpolder
Hoorn

In samenwerking met duurzaamheid adviesbureau Merosch won LAP de selectie voor het opstellen van de duurzaamheidsvisie Bangert en Oostenpolder te Hoorn.

Read more
2 mei 2017

Akkoord
Creatief Mensenpark
Emmen

LAP Landscape & Urban Design heeft in samenwerking met gemeente Emmen het kwaliteitsboek voor Creatief Mensenpark Emmen afgerond. Het kwaliteitsboek ligt ter inzage en reactie voor bewoners en geïnteresseerden bij de gemeente.

Read more
15 september 2016

Selectie gewonnen
La Cour Cantina
Ede

De selectieprocedure voor de locatie Maurits Noord 8 te Ede is gewonnen door LAP Landscape & Urban design. Met het schetsontwerp voor het meergeneratie woonproject rondom een hof is met terughoudende architectuur het project zorgvuldig ingepast in de omgeving van de oude kazernegebouwen.

Read more
14 april 2016

Tender gewonnen
Gen. Winkelmanlaan
Wassenaar

LAP Landscape & Urban Design wint samen met Groosman Architecten - Pieter Sprangers de tender voor het energieneutrale wooncomplex aan de Generaal Winkelmanlaan te Wassenaar.

Read more
18 november 2015

Gewonnen
Lindeveld
Aalst

Samen met de Antwerps/Rotterdamse combinatie 2DVW Architecten wint LAP Landscape & Urban Design prijsvraag in Aalst voor 54 nieuwe woningen. Door het klimaat adaptieve waterlandschap en integratie van een duurzame waterhuishouding ontstaat er een dynamisch waterpark voor de nieuwe en huidige bewoners om iedere dag van te genieten.

Read more
4 november 2015

Health Campus
Brightlands
Maastricht

In het najaar van 2014 is de Structuurvisie Brightlands Maastricht Health Campus (BL MHC) vastgesteld. Betrokken partijen treffen nu voorbereidende werkzaamheden om de concrete plannen uit de structuurvisie ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Concreet betreft dat het herinrichten van de openbare ruimte in het hart van de campus: het forumplein en het park.

Read more
10 november 2015

Start baRUNdrecht
Hardlooproutes
Barendrecht

Vanaf volgend jaar krijgt de Gemeente Barendrecht afstandsmarkeringen op de populaire hardlooproutes in de stad. LapLab is gevraagd om leuke en comfortabele hardlooproutes te ontwikkelen met vrolijke loopmarkeringen.

Read more
11 september 2015

Start bouw
Antoniuskwartier
Utrecht

Na een periode van vierenhalf jaar planontwikkeling is op vrijdag 11 september gestart met de bouw van de eerste fase van het Antoniuskwartier in Utrecht Overvecht. Timpaan ontwikkelt op het voormalig Mesos terrein 56 koopwoningen van de BAM wooncollectie. Bestaande uit eengezinsrijwoningen in jaren ’30 architectuurstijl. De woningen zijn na de inschrijvingsperiode ruim drie overtekend en zijn met zes maanden allemaal verkocht en getransporteerd.

Read more
9 juli 2015

Selectie gewonnen
Weideveld
Bodegraven

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout geselecteerd als gebiedsontwikkelaar voor ca. 250 woningen in 4 woonvelden in Weideveld te Bodegraven. In opdracht van Timpaan zal LAP Landscape & Urban Design het stedenbouwkundig ontwerp maken.

Read more
6 juli 2015

Herontwikkeling
Harmonieplein
Maarssen

Gemeente Stichtse Vecht heeft de ambitie het Harmonieplein in Maarssen-Dorp her te ontwikkelen tot een aantrekkelijke plek met gevarieerde woningen, winkels, horeca, voorzieningen en nieuwe openbare ruimte.

Read more
22 mei 2015

Happy! 3rd prize
Crystal City
Moscow

Design team AM Proektus & LapLab win 3rd prize for the landscape competition Krystall City Moscow.

Read more
16 april 2015

De Apenrots &
Homo Ludens
Rotterdam

Het vorig jaar gerealiseerde project ‘de Apenrots’ op het Willemsplein in Rotterdam is gese lecteerd voor de tentoonstelling en publicatie Spelende Mens van de NVTL.

Read more
9 maart 2015

RotterdamRent!
10 en 21km
Rotterdam

Het populaire hardlooprondje over de bruggen van de binnenstad van Rotterdam met afstanden van 3500m en 5000m is nu uitgebreid met twee nieuwe langere routes, namelijk de 10.0km en de halve marathon, 21.1 km.

Read more
5 maart 2015

Crystal City State
Wine Warehouse
Moscow

In consortium together with AM Proektus we are one of the ten selected teams that will make a proposal for the transformation concept of the public space of the old Crystal factory, formerly known as the Moscow State Wine Warehouse Number 1. Let’s Shine in Crystal City.

Read more
10 februari 2015

We've got news
and it's BIC!
Eindhoven

LAP Landscape & Urban Design in cooperation with DONA Stedenbouw will develop the masterplan for Brainport Innovation Campus (BIC) in Eindhoven. The campus focuses on the high-tech manufacturing industry and is the key to the fourth industrial revolution that is currently on going in Brainport Eindhoven.

Read more
7 januari 2015

Publicatie
Talent
ArchitectuurNL

Architectuurjournalist Jeroen Junte schreef voor ArchitectuurNL een artikel over LAP Landscape & Urban Design in de katern TalentNL.

Read more
15 november 2014

Vurige start bouw
Liberty Global
Schiphol-Rijk

Liberty Global Headquarters campus tuin bouwwerkzaamheden zijn begonnen !! Over twee maanden zien we enkele echte grote bomen en zonlicht in plaats van beton. Laten we dit groener maken!!

Read more
12 September 2014

Officieel van start!
RingBiennale
Haarlemmermeer

In het tweede en derde weekend van September gaat de RingBiennale van start. Het evenement draagt de titel: “Ringbiënnale. Op reis door Haarlemmermeer. Vijf routes en vele tussenstops in het landschap van polders, pioniers & proeverijen.”

Read more
4 augustus 2014

Nieuw
dorpscentrum
Vinkeveen

Vastgoedontwikkelaar Timpaan selecteerde Lap Landscape & Urban Design om de nieuwe dorpskern voor Vinkeveen te ontwerpen. Samen krijgen we de kans om te laten zien hoe de lokale visie haalbaar kan worden gemaakt. We zijn gevleid om te ontwerpen voor dit prachtige project, omringd door dit verbazingwekkende waterlandschap.

Read more
30 Juli 2014

Cleaning Voronezh
Reservoir
Voronezh

It's the people of Voronezh who know best what the lake is craving for. We were flattered to be chosen as a part of the jury for the Open Idea Competition on the Future of the Voronezh Reservoir. Congratulations to the winners! Let's change the lake!

Read more
28 April 2014

First prize!
SIM Moscow
Moscow

Chief Architect of Moscow Sergey Kuznetsov yesterday announced team MVRDV, AM Proektus & LapLab as the winners in the competition for the refurbishment of the Serp & Molot (Hammer & Sickle) factory in Eastern Moscow. The design is respectful of the history of the 19th-century steel factory, reinterpreting the existing fabric of the site into 1.8 million square meters of mixed-use space, including housing, offices, retail, schools and a local hospital.

Read more
29 Maart 2014

Selected
Olonkholand
Yakutiya

On these first sunny days it's snows of Yakutiya on our mind! With ATRIUM in consortium LapLab moved to the second stage of OlonokhoLand competition!

Read more
30 januari 2014

Final round
Khodynka Park
Moscow

Out of a selection of 140 offices we were very fortunate to get selected to do the final round for international competition on the concept master plan of the park khodynskoye pole. After the site visit and explanation brief by chief city architect Sergey Kuznetsov the serene snow covered site looks all ready to be transformed.

Read more
14 December 2013

Publication
Landscape
Yearbook

The Yearbook of Landscape Architecture and Urban Design 2013 by the Blauwe Kamer is published and LAP Landscape & Urban Design was selected for the Top 7 of the new professionals!

Read more