Gewonnen
Lindeveld
Aalst

18 november 2015

Samen met de Antwerps/Rotterdamse combinatie 2DVW Architecten wint LAP Landscape & Urban Design prijsvraag in Aalst voor 54 nieuwe woningen. Door het klimaat adaptieve waterlandschap en integratie van een duurzame waterhuishouding ontstaat er een dynamisch waterpark voor de nieuwe en huidige bewoners om iedere dag van te genieten. 

 

De ontwikkeling van de 54 woningen bestaat uit 14 grondgebonden (koop-)woningen en 40 (huur-)woningen en appartementen. De grondgebonden eengezinswoningen zijn georganiseerd rondom twee woonerven op het “hoge” gedeelte van de site. Op een terp in het (water)landschap staat nog een compact appartementengebouw.

 

Het nieuwe landschap is een publieke ruimte die een rol speelt voor de gehele omgeving, dus inclusief het Torensveld en Doriksveld, de omliggende wijken. Hier is ruimte voor spelen, ontmoeten en recreëren. De inrichting is ongedwongen en afgestemd op de waterhuishouding. De beek en het water zullen onderdeel worden van de dagelijkse bezigheden. Een ommetje met de hond wandelen zal iedere dag een blik op de waterstand zijn. Het leven met de beek en het spel met de laagte, de zijarmen en geulen zal een genot worden in plaats van een bedreiging.

 

 

GO BACK