Tender gewonnen
Gen. Winkelmanlaan
Wassenaar

14 april 2016

De herontwikkeling van de voormalige Sterrenbadlocatie aan de Generaal Winkelmanlaan in Wassenaar is gewonnen door de combinatie Bam Woningbouw & Waaijer Projectrealisatie samen met het architectenbureau Groosman, House of Green en LAP Landscape & Urban Design voor het landschapsontwerp. Het ontwerp voor dit energieneutrale wooncomplex sluit aan op typisch Wassenaarse aspecten van royaal groen en luxueus wonen.

 

Het wooncomplex wordt omsloten door vier verschillende type openbare ruimte. De openbare weg Generaal Winkelmanlaan, het parkeerterrein, zwembad het Sterrenbad en sportveld. Als buffer tussen de openbare ruimte en de private buitenruimte is een continue groene zoom om het gebouw ingepast. Deze wintergroene omzoming bestaat uit basis van grassen en bloeiende heesters van rhododendrons en azalea's. Een belangrijk uitgangspunt was het behoud van de oude beeldbepalende boom, de Paardenkastanje.

 

In het schetsontwerp voor de tender zijn voor de openbare ruimte meerdere vraagstukken opgelost, met name een verbeterde parkeersituatie en veilige routes naar en vanaf het zwembad en sportveld. Fietsend of te voet komen bezoekers van het Sterrenbad en sportveld aan via de Prinsenweg over een nieuw gescheiden fiets- en voetpad.

 

Een ander belangrijke verbetering voor de veiligheid van voetgangers is gescheiden verkeersstromen in verband met de voorrijdende touringcarbussen. Door inpassing van de ruime bochtstralen wordt het mogelijk voor bussen om op te draaien en bezoekers veilig af te zetten op het voorplein van het Sterrenbad zonder achteruit manoeuvrerend over het terrein te rijden.

 

Het huidige profiel van de watergang parallel aan het Sterrenbad wordt gecontinueerd tot de Generaal Winkelmanlaan. Het water passeert de Generaal Winkelmanlaan door een royaal brede duiker. Met een grotere bocht komen de twee watergangen bij elkaar zodat het wateroppervlakte wordt vergroot.

 

De definitieve gunning vindt plaats door middel van het tekenen van de koop- / realisatieovereenkomst tussen de gemeente en de combinatie. De beoogde start van de verkoop en de oplevering zijn gepland in respectievelijk het 3e kwartaal van 2016 en het 1e kwartaal van 2019.

 

 

GO BACK