Start bouw
Antoniuskwartier
Utrecht

11 september 2015

Na een periode van vierenhalf jaar planontwikkeling is op vrijdag 11 september gestart met de bouw van de eerste fase van het Antoniuskwartier in Utrecht Overvecht. Timpaan ontwikkelt op het voormalig Mesos terrein 56 koopwoningen van de BAM wooncollectie. Bestaande uit eengezinsrijwoningen in jaren ’30 architectuurstijl. De woningen zijn na de inschrijvingsperiode ruim drie overtekend en zijn met zes maanden allemaal verkocht en getransporteerd.

 

Door fusie en herplaatsing van het Mesos Ziekenhuis is de locatie aan de Paranadreef vrijgekomen voor woningbouw. De voormalige zusterflat nabij het ziekenhuis wordt inmiddels gesaneerd om plaats te maken voor de eerste fase van het plan.

 

Uitgangspunt in het stedenbouwkundig ontwerp was het behoud van het groen. In de woonbuurt staat het reeds aanwezig waardevol en volwassen groen (voornamelijk Platanen) centraal in het plan. Daarnaast is het landschap van het Vechtzoompark meegenomen als belangrijk uitgangspunt voor de keuze en situering van het nieuwe woonblok. Het Vechtzoompark vormt een landschappelijke structuur met ecologische en recreatieve betekenis op schaal van stad en regio. De nieuwe woonbuurt wordt aangehecht in deze structuur, waarmee het wonen aan de Vecht centraal zal staan.

 

De 56 woningen van fase 1 worden naar verwachting na de zomer van 2016 opgeleverd. Op het terrein van het ziekenhuis, fase 2 van de woningbouw, worden circa 150 woningen gerealiseerd. Aan fase 2 wordt momenteel ontworpen, zodat de verkoop naar verwachting in 2016 kan beginnen.

 

GO BACK