Herinrichting
Kerkstraat
Hen-Ido-Ambacht

17 februari 2020

Op initiatief van de bewoners en in samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft LAP Landscape & Urban Design een nieuw ontwerp voor de Ambachtse Kerkstraat gemaakt samen met MWVD.
 
Om de Kerkstraat veiliger te maken voor voetgangers en fietsers, heeft de gemeente besloten om de weg af te sluiten voor vrachtverkeer. "De weg is niet gemaakt voor grote voertuigen, die bovendien veel lawaai en schade aan huizen veroorzaken". De minibus van het openbaar vervoer zal blijven. Het verkeersontwerp en de technische uitwerking zal worden opgepakt met HGCA.
 
De nieuwe inrichting zal twee rode fietssuggestiestroken bieden en het verhogen van het zebrapad ter hoogte van het Ambachtsepad. De voorkeur van materialisatie gaat uit naar gebakken klinkers in plaats van de huidige betontegels. De sfeer van de klinkers sluit beter aan bij het historische karakter van het Havenhoofd en het Kerkplein die hiermee verbonden worden. 
 
De Kerkstraat wordt steeds gezelliger en veiliger als een recreatief lint langs de Waal waar iedereen kan wandelen en fietsen!
 
Naar verwachting zal in 2021 de herinrichting klaar zijn.
GO BACK